Zašto upisati kolegij ‘Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti’?

Ovaj je kolegij dobro upisati iz nekoliko razloga. Za početak, nema završnog ispita što će vjerojatno dobar dio vas razveseliti (ali bit će drugih metoda vrednovanja rada na kolegiju).

Govorit će se o seksualnosti, što je zasigurno svima zanimljiva tema, ali ovdje ćeš imati priliku uistinu promišljati i propitivati seksualnost.

Iz interdisciplinarne pozicije ćeš secirati današnje kulturološke norme i normative, čime ćeš spoznati i razumjeti mnoge društvene datosti.

Osim predavanja u formi ex catedra, vođenih diskusija, čitanja i analize tekstova, imat ćeš priliku u organizacijama civilnog društva prakticirati ono što ste teorijski raspravljali/e na fakultetu i djelovati u zajednici na realnim društvenim problemima i potrebama.

Možda ćeš nešto što ti se činilo kao normalno samo po sebi, sada promišljati na potpuno drugačiji način, jer ćeš dobiti širi kontekst. Možda neka svoja stajališta promijeniš u potpunosti! A možda neke svoje teorijske pretpostavke dodatno znanstveno potvrdiš.

U svakom slučaju, ovaj ti kolegij nudi priliku da izgradiš ne samo svoje znanje, već i stavove, vještine i sposobnosti o pitanjima koja „pale“ društvenjake i humaniste već desetljećima! Imat ćeš priliku raditi na problematikama koje su u povijesti označile velike društvene promjene i dovele do izgradnje suvremenog svijeta u kojem danas živimo. A sve to uz mogućnost da uistinu i djeluješ kroz rad u udrugama, čineći nešto konkretno za lokalnu zajednicu.

Zato, prijavi se na kolegij i vidimo se najesen!