Informacije o upisu na kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti

U listopadu, u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. na Odsjeku za kulturalne studije kreće kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti. Ovo je prvi kolegij u Hrvatskoj koji kroz metodu društveno korisnog učenja omogućuje studentima/icama upoznavanje s temama ljudskih prava, LGBTIQ tematike, rodne ravnopravnosti, rodno uvjetovanog nasilja, feminističke i rodne teorije te teorije seksualnosti kroz njihovu primjenu u organizacijama civilnog društva i direktan rad u lokalnoj zajednici. Kolegij je dio redovnog studijskog programa na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta. Izvedbeni plan kolegija dostupan je na službenoj web stranici Fakulteta.

Ovaj kolegij dio je C modula, dakle on je communis (eksterni), što znači da ga mogu upisati svi/e zainteresirani/e studenti/ice Sveučilišta u Rijeci diplomskih studija (1. i 2. godina) te studenti/ice 4. i 5. godine integriranih studija.

Detalji o upisu:

Studenti/ice s Filozofskog fakulteta imaju upise (diplomski studij) putem studomata od podnedjeljka, 4.10. 2021. do petka, 8.10.2021. Način upisa i detalji upisa putem studomata.

Ako studiraš na drugom fakultetu Sveučilišta u Rijeci za upis je potrebno poslati mail profesorici Brigiti Miloš na: , te navesti ime i prezime, naziv fakulteta i godinu studija. U mailu je potrebno navesti ime i prezime, puni naziv fakulteta (Odsjeka) i godinu studijaa kao predmet navesti Prijava na kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti. Nastava na kolegiju započinje, 12. listopada 2021. god. prema objavljenim rasporedima.